Het is tijd voor een dakkapel: waar moet u op letten?

Een van de beste manieren om de ruimte in uw huis maximaal te benutten en om het woongenot en de waarde van uw huis te vergroten, is het laten plaatsen van een dakkapel. Heeft u besloten dat u dit wilt, dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. In deze blog geeft AM Bouw Margraten uit Margraten u een kort overzicht van de belangrijkste punten.

Kies voor een ervaren aannemer

Het begint allemaal bij het kiezen voor de juiste aannemer. Het laten plaatsen van een dakkapel is zolang het wordt uitgevoerd door een ervaren vakpersoon namelijk helemaal green grote ingrijpende klus. Het hoeft helemaal niet duur te zijn en het kan binnen één dag geregeld zijn!

Waar moet u op letten tijdens de voorbereidingen op een dakkapel?
Als u kiest voor een dakkapel, dan zijn er tijdens de voorbereiding wel een aantal dingen waarop u moet letten. We noemen hier de drie belangrijkste punten:

1) Welk soort dakkapel kiest u?
Als uw dak en huis ervoor in aanmerking komen dan is het altijd aan te raden om voor een voorgefabriceerd of prefab dakkapel te kiezen. Deze dakkapellen worden in de werkplaats voor u op maat gemaakt en vervolgens met een hijskraan op uw huis geplaatst. Dit is uiteraard afhankelijk van het soort dak dat u heeft en of dit bereikbaar is met een kraan.

De tweede optie is het op traditionele wijze bouwen van een dakkapel. Alles wat bij een prefab dakkapel in de werkplaats gebeurt, wordt nu vanuit uw huis gedaan. Uiteraard neemt dit meer tijd in beslag (gemiddeld zo’n twee à drie dagen), maar het voordeel is wel dat op deze manier praktisch elk dak van een dakkapel voorzien kan worden.

2) Heeft u een vergunning nodig voor een dakkapel?
Afhankelijk van uw precieze situatie kan een dakkapel vaak zonder vergunning worden geplaatst. Toch moet u dit altijd van tevoren goed controleren. Het gaat dan vooral om gemeentelijke regels, die per plek kunnen verschillen. Er wordt gekeken naar het type dakkapel, het formaat ervan, de afstand tot de openbare weg, aan welke zijde van het huis er wordt gebouwd, enz. Uw aannemer kan u helpen met het vinden van de juiste informatie voor uw situatie.

3) Hoe duur is het laten plaatsen van een dakkapel?
Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten en dus ook in alle prijsklassen. De materialen, het model, de afmetingen, het soort ramen en kozijnen, de afwerking en het type bouw zijn allemaal zaken waarin u volledig de vrije keus heeft. Een dakkapel wordt namelijk voor u op maat gemaakt. U kunt het dus zo goedkoop of zo luxe maken als u zelf wilt. Een ervaren en vakkundige aannemer zal u daarin uiteraard adviseren en ervoor zorgen dat u in alle prijsklassen kunt genieten van dezelfde hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid.

Meer weten over het plaatsen van een dakkapel of een afspraak maken voor een gesprek? Neem contact op met AM Bouw Margraten uit Margraten.

0 0
Feed