Wat kan een aannemer voor u doen?

Wat kan een aannemer voor u doen?

Als u van plan bent een nieuwbouwwoning te laten bouwen, een grote aanbouw aan uw huis te maken of een prachtig nieuw gastenverblijf op uw erf te laten bouwen, dan moet er veel gebeuren en uiteindelijk zult u een aannemer nodig hebben. In deze blog vertellen we u precies wat een aannemer voor u kan kan en wat u kunt verwachten.

Een nieuwbouwwoning laten bouwen

Het bouwen van een nieuwbouwwoning vereist veel voorwerk. Zo zult u moeten gaan praten met een architect die de bouwtekeningen voor u maakt en inlevert en moet u zorgen dat u alle benodigde vergunningen in huis heeft. Als u dit allemaal heeft gedaan is het tijd om met een aannemer te gaan praten.

Wat is een aannemer?
Een aannemer coördineert het gehele bouwproject van begin tot eind. Het bedrijf zal de bouwtekeningen van de architect bestuderen en analyseren en ervoor zorgen dat deze worden gerealiseerd. Om alles te realiseren zal de aannemer verschillende onderaannemers inschakelen die de vakmensen leveren voor zaken zoals elektriciteit en metselwerk, maar ook loodgieters, dakdekkers en alles wat nodig is om het project te realiseren.

De werkzaamheden van een aannemer
Omdat de aannemer het volledige project van begin tot eind coördineert veranderen zijn of haar werkzaamheden ook in de loop van het project. Zo zijn er drie belangrijke fases in elk bouwproject.

Voorbereidend werk
Voorbereiding begint met het in overleg met de architect analyseren van de bouwtekeningen om zo te bepalen wat de omvang van het project is en wat er allemaal moet gebeuren.

Vervolgens wordt er een offerte gemaakt voor u als opdrachtgever. Dat gebeurt soms met een exacte prijs of een uurprijs, maar meer gangbaar, zeker bij grote projecten, is een richtprijs, waarbij u wordt ingelicht als de prijs meer dan 10 procent dreigt te verschuiven.

Ten slotte zal de aannemer het personeel en de onderaannemers gaan inplannen, controleren of alle vergunningen in orde zijn en een complete planning van het project met u bespreken.

Tijdens het bouwen
De aannemer coördineert tijdens de bouw het werk van alle onderaannemers, zodat de juiste vakmensen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Op deze manier zal alles efficiënt en soepel verlopen. Zowel voor u als opdrachtgever, als voor alle onderaannemers, is de aannemer het primaire aanspreekpunt en als er problemen of misverstanden zijn, of er zijn zorgen over de veiligheid, dan zal de aannemer deze problemen snel proberen op te lossen. De aannemer is dus volledig verantwoordelijk voor het verloop van het bouwproject, wat betreft duur van het project, het budget en alles waar de vakmensen in het project tegenaan lopen. U wordt in dit traject door de aannemer op de hoogte gehouden van alle voortgang.

Na de bouwwerken
Tenslotte voert de aannemer de laatste controle van het project uit. Samen met u en de architect wordt er gekeken of het project naar wens is gerealiseerd en op dit moment kunnen laatste details nog worden gecorrigeerd. Is dit gebeurd dan volgt de overdracht en vanaf dat moment is het bouwwerk van u en bent u ook zelf verantwoordelijk ervoor. Dan volgt alleen nog de eindfacturering en als dit is afgerond, dan kunt u gaan genieten van uw nieuwe object.

Van plan om uw eigen bouwproject uit te laten voeren? Neem contact op met AM Bouw Margraten uit Margraten

0 0
Feed